ajakiri tellimine kontakt
Reklaam
 Ajakiri ilmub 4 korda aastas - märtsis, juunis, oktoobris, detsembris
 

Kalamehejutud, pildid ja kommentaarid on oodatud meie FB lehel

Nr 90 sisukord:
» TOIMETAJA LEHEKÜLG Ralf Mae

» EELINFO Hiiumaale Jääkala püüdma!

» LUGEJA KÜSIB, Indrek Ambos vastab

» VARIA Kala- ja kalastusuudiseid meilt ja mujalt

» KOGEMUS Ahvenapüük keriharkidega ehk talvine kikupüük Peipsil. Jaak Kask
» Vana kuld: sikud läikima söega! Toomas Hango, Ralf Mae
» Talvine haugipüük undadega. Georg Semenovski
» Talvine särjepüük. Valeri Šabanov
» Ahvenapüük väikeste võdikutega: sügisesi kogemusi. Ralf Mae

» VARUSTUS Ujuvad võdikud: mis need on ja kuidas neid kasutatakse? Ralf Mae

» PERSOON Rein Zeemann, 50 aastat kalastusklubi eesotsas. Ralf Mae

» VARUSTUS Põhja-Norra ookeanipüügi varustusest. Alvar Heiste

» PUTUKAKARP Värvika ajalooga striimer Mickey Finn. Toomas Hango

» SININE RIST Forell Pärnu jõe ülemjooksult kadunud. Kas süüdi on viirus? Ralf Mae
» Forelliküti hirm – nakkuslik vereloomeelundite nekroos. Arvo Tuvikene

» KALASTAJA KÖÖK Luts, vähepopulaarne talvine delikatess. Hanno Kask

» NÕUKODA Koostamisel on põllumajanduse ja kalanduse valdkonna arengukava kuni aastani 2030. Ain Soome

» JUUNIOR Ka vanakesed peavad koju tagasi saama... Juhan Kaivo

» VETEVALD Meriheina elupaikade taastamisest Eesti rannikumeres. Liina Pajusalu, Georg Martin

» KUTSELINE KALASTAJA Kormoranide ohjamine nõuab riikideülest koostööd. Tuuli Tammla
» Kalanduse teabekeskus korraldas Tartus ideegeneraatori „Mõrrakuur“. Toomas Armulik, Ralf Mae
» Suurenevad ahvena, koha ja haugi püüdmise võimalused piirijärvedes
» Hõrgutis meresügavusest. Kaarel Lauk

» MAAILM Kolm nädalat Uus-Meremaa kalavetel ja matkaradadel. Mikk Tuvikene

» KALAMEES MUIGAB Anekdoote kaladest ja kalameestest

» KAHEKSA KÜSIMUST

» ÜKS LUGU Kuidas mu paat aasta aega politseis talvitus. Randel Kreitsberg

» SISUKOOND 81–90
 
Hanno Kask

Kalad meie toidulaual



Kirjastus "Kalastaja Raamat" 2017
Maht: 104 lk.
Hind: 15 EUR

Lühikirjeldus:
Meie kauplustes ja turgudel pakutav kalavalik on muutunud aina paremaks ning traditsiooniliste kodumaiste liikide kõrval on müügile ilmunud ka arvukalt võõramaiseid „maailmakodanikke", nende hulgas mitmeid selliseid, mis on tundmatud isegi kogenud kalasõpradele. Kõik müüvad midagi – osta ainult, see on parim või vähemalt väga-väga maitsev, ise just eile sõin! Tegelikult ei tea päris täpselt keegi, mida neile müüakse, kust see pärit on ja kas pakutav on parima võimaliku kvaliteediga või juba niisuguses staadiumis, millest teadlik kalasõber kaugele eemale hoiab. Lisaks eri liikide kulinaarsele tutvustamisele uuritakse raamatus, kuidas mõjutavad kala maitseomadusi tema elukeskkond, päritolu, värskus ja püügijärgse käitlemise tingimused, sageli ka suurus ja väljapüüdmise aeg jt tegurid. Samuti vaadeldakse mõningaid lettidel laiutavaid „maailmakodanikke" (mille fassaad, nagu elus sageli ette tuleb, on särav ja kuldne, sisu aga mäda mis mäda), uuritakse, mis tegelased on hästivarustatud supermarketite kalaosakondades pakutavad molluskid, kaheksajalad ja kalmaarid ning mida oleks nendest kõige parem köögis valmistada. Raamat on mõeldud eeskätt neile lugejatele, kes end kalade kulinaarse maailmaga paremini kurssi soovivad viia, ent kasulikku lugemist, tarkuseteri ja nippe leiavad siit ka juba paadunud kalasõbrad, kutselised kalurid ning harrastuskalastajad. Raamatu autor Hanno Kask on üle 40-aastase staaþiga kalamees, kogenud kalakokk ning hinnatud kalatoitude valmistamise õpitubade läbiviija.

 

Tellimuse vormistamiseks täitke järgnevad väljad:

NB! *
tärniga märgitud väljad on kohustuslikud!

*ees- ja   perekonnanimi:    
*e-mail:
*telefon:
*aadress:
*linn/maakond/küla:
*postiindeks:
lisainfo:

 

   

NB! Kui soovite teha tellimust kingitusena kellelegi teisele, siis palun kirjutage tellija andmeteks (nimi, postiaadress) kingi saaja andmed, e-mail pange kindlasti aga enda oma, sest sellele saadame arve.

Tellimisinfo Kairi Tähe, GSM 53329770, kalastajapood[at]hot.ee