ajakiri tellimine kontakt
Reklaam
 Ajakiri ilmub 4 korda aastas - märtsis, juunis, oktoobris, detsembris
 

Kalamehejutud, pildid ja kommentaarid on oodatud meie FB lehel

Nr 89 sisukord:
» TOIMETAJA LEHEKÜLG Ralf Mae

» VARIA Kala- ja kalastusuudiseid meilt ja mujalt

» LUGEJA KÜSIB Lugejad küsivad, Sander Sandberg, Tõnu Talvi ja Meelis Leivits vastavad

» VETEVALD Eestisse jõudis mõrukas. Sergei Põlme

» KOGEMUS Sügisene ahvena jigipüük jõgedel. Ralf Mae

» PÜÜGIPAIK Sügisene Hiiumaa on kalamehe paradiis! Ralf Mae

» SALMO ÕNGEKOOL Topsiõng: sügisesed edutegurid. German Sajapin

» PERSOON Madis Messimas: isetegemine on minu viis ennast teostada. Ralf Mae

» PÜÜGIPAIK Kümme sügisest lestakohta. Georg Semenovski

» KALAMEHE VARUSTUS Vöörimootor viib paadimehe mugavuse täiesti uuele tasemele. Ralf Mae

» PUTUKAKARP Toruputukad. Toomas Hango

» JUUBILAR Salmod tähistasid juubeleid. Ralf Mae

» VETEVALD Jõevähke hukutavad võõrvähid Eestis – inimese teadliku või teadmatu toimetamise tagajärg. Margo Hurt

» KALAMEHE VARUSTUS Üle 20 haugi päevas – võistluspüük Saadjärvel. Alexander Andrusenko

» VÕISTLUSED Narva Lõhe 2018. Endrik Tõnsberg
» KALARETK Kui kohapüügist isu täis saab... Erki Mäeväli

» KALASTAJA KÖÖK Keedutursk praepeekoni ja juurikatega. Hanno Kask

» KUTSELINE KALASTAJA Peipsi järvel jätkub koha- ja latikaaeg. Ralf Mae
» Eestikeelne kalandussõnavara sünnib ihtüoloogilise terminoloogia komisjonis. Ralf Mae
» Soome ja Rootsi suurim vikerforellikasvataja Nordic Trout
» AB plaanib Hiiumaa rannikumerre kalakasvandust. Tuuli Tammla

» MAAILM Kaks nädalat Norra Lapimaal. Gediminas Jürjo

» KALAMEES MUIGAB Anekdoote kaladest ja kalameestest

» ÜHEKSA KÜSIMUST

» ÜKS LUGU Tänased tõed. Ralf Mae

 
Hanno Kask

Kalad meie toidulaual



Kirjastus "Kalastaja Raamat" 2017
Maht: 104 lk.
Hind: 15 EUR

Lühikirjeldus:
Meie kauplustes ja turgudel pakutav kalavalik on muutunud aina paremaks ning traditsiooniliste kodumaiste liikide kõrval on müügile ilmunud ka arvukalt võõramaiseid „maailmakodanikke", nende hulgas mitmeid selliseid, mis on tundmatud isegi kogenud kalasõpradele. Kõik müüvad midagi – osta ainult, see on parim või vähemalt väga-väga maitsev, ise just eile sõin! Tegelikult ei tea päris täpselt keegi, mida neile müüakse, kust see pärit on ja kas pakutav on parima võimaliku kvaliteediga või juba niisuguses staadiumis, millest teadlik kalasõber kaugele eemale hoiab. Lisaks eri liikide kulinaarsele tutvustamisele uuritakse raamatus, kuidas mõjutavad kala maitseomadusi tema elukeskkond, päritolu, värskus ja püügijärgse käitlemise tingimused, sageli ka suurus ja väljapüüdmise aeg jt tegurid. Samuti vaadeldakse mõningaid lettidel laiutavaid „maailmakodanikke" (mille fassaad, nagu elus sageli ette tuleb, on särav ja kuldne, sisu aga mäda mis mäda), uuritakse, mis tegelased on hästivarustatud supermarketite kalaosakondades pakutavad molluskid, kaheksajalad ja kalmaarid ning mida oleks nendest kõige parem köögis valmistada. Raamat on mõeldud eeskätt neile lugejatele, kes end kalade kulinaarse maailmaga paremini kurssi soovivad viia, ent kasulikku lugemist, tarkuseteri ja nippe leiavad siit ka juba paadunud kalasõbrad, kutselised kalurid ning harrastuskalastajad. Raamatu autor Hanno Kask on üle 40-aastase staažiga kalamees, kogenud kalakokk ning hinnatud kalatoitude valmistamise õpitubade läbiviija.

 

Tellimuse vormistamiseks täitke järgnevad väljad:

NB! *
tärniga märgitud väljad on kohustuslikud!

*ees- ja   perekonnanimi:    
*e-mail:
*telefon:
*aadress:
*linn/maakond/küla:
*postiindeks:
lisainfo:

 

   

NB! Kui soovite teha tellimust kingitusena kellelegi teisele, siis palun kirjutage tellija andmeteks (nimi, postiaadress) kingi saaja andmed, e-mail pange kindlasti aga enda oma, sest sellele saadame arve.

Tellimisinfo Kairi Tähe, GSM 53329770, kalastajapood[at]hot.ee