ajakiri tellimine kontakt
Reklaam
 Ajakiri ilmub 4 korda aastas - märtsis, juunis, oktoobris, detsembris
 

Kalamehejutud, pildid ja kommentaarid on oodatud meie FB lehel

Nr 65 sisukord:
» TOIMETAJA LEHEKÜLG
Ralf Mae

» ÄRITEKST
Ühe käru lugu: vintsimine. Koit Maarand
» Kingi sõbrale Kalastaja tellimus!
» Condor, kalamehe vääriline abimees. Raimo Kummer

» MEIE VETE KALU
Kefaalid, meie mere haruldased eksikülalised. Leili Järv

» KOGEMUS
Sügisene lestapüük rannalt. Harri Nurk

» OMA SILMAGA
Lestapüük Perakülas. Ralf Mae

» VÕISTLUSED
Tallinnas toimus castingu MM. Ralf Mae

» SALMO ÕNGEKOOL
Lihtkäsiõngega stressi vastu, I osa. Valeri Šabanov

» PERSOON
Andrei Sõritsa: meie püüame siis, kui kala on palju. Raimo Kummer

» RENE MARTINI KARBIKOOL
Rakendused karbipüügil, III osa. Rene Martin

» OMA KÄTEGA
Kodus küpsetatud bambusest lendõngeritv. Martin Vallimäe

» MARCEL VAN DEN EYNDE SÖÖDAKOOL
Suvised kogemused ja mõned retseptid. Jaak Kask

» KALASTAJA SUITSUKALAKOOL
Kalade segamini suitsutamine. Hanno Kask

» VIITANETI VÕRGUKOOL
Suurte ja väga suurte kalade püügiks on raamvõrgud. Anneli Einman

» VÕISTLUSED
EMV sisevete allveepüügis 2012. Endrik Tõnsberg
» Narva Lõhe 2012. Endrik Tõnsberg
» Võistlustest lühidalt

» LAAGRISUVI
Kalakrattide suvelaagrid. Anne Schotter
» Kullo kalastusring Leedu kalavetel. Harri Nurk
» Kalastus- ja paadilaager Võrtsjärve ääres. Hanno Kask

» EELINFO
Talvine kalastuslaager Peipsi ääres Raja külas

» KALAVARUD
Jõeforellist Velise jões. Raul Pihu

» MAAILM
Norras Osooni filmimas. Randel Kreitsberg

» Kuidas ma Madeiralt elukala püüdsin. Endrik Tõnsberg
» Lapimaal saab kala see, kes palju kõnnib. Margus Ots

» KALAMEES MUIGAB
Kogunud Kaido Krass

» ÕPPIMISE RISTSÕNA
Kaido Krass
 
KALASTAJA SUITSUKALAKOOL
Kalade segamini suitsutamine. Hanno Kask

Pea kõik kalamehed on naasnud kalaretkelt ämbritäie erinevatest liikidest ja erinevas suuruses kaladega ning avastanud end olukorrast, kus nagu ei oskagi saagiga miskit tarka peale hakata. Õigupoolest ju oskaks kah, aga see oleks võrdlemisi tüütu ja aeganõudev – särjed tuleks soolata ja hiljem kuivama riputada, ahvenad oleks mõistlik fileeks lõigata ja ära praadida, haug kotletistada, angerjas purki marineerida ning väikesed latikalipsud roosipõõsa alla väetiseks kaevata. Just sellises seisus oli Hanno Kask ühel septembrikuu alguse päevadest, kui oli semudega Võrtsjärvel nädalavahetuse maha kalastanud. Mida peaks arvesse võtma, kui on vaja suitsutada väga erineva suurusega kalu ja kuidas seda võimalikult väikese aja- ja energiakuluga teha?


Kalastaja 65, lk 84–85